Brat ve S.A.M Nedir?

Brat kelime anlamı olarak yaramaz çocuk anlamına gelir. BDSM’de ise, dikkat çekmek, ceza almak için itaatsizlik yapmaktan hoşlanan itaatkarı anlatmak için kullanılır.  Brat konan kurallara uymayarak ya da istenilen gibi davranmayarak efendisini kızdırmaktan haz duyar. Efendini ve otoritesi ile sürekli bir mücadele halindedir ancak eğer efendinin otoritesini bozabilirse, ona saygısını yitirir!
Brat kavramı ile ilgili duyduğum en güzel söz:

“Brat, tartışmaya kazanmak için değil, kaybetmek için (yani ceza almak için) girer”

Her efendi brat ruhlu itaatkar ile ilişki kurmaktan haz etmez. Nedeni ise, brat kişiyi otoritesine tehlike olarak görür. Kimi efendiler, sadece ve sadece koşulsuz itaat ararlar.

Kişisel yorumum ise oyun iyidir. Herkes rolünü bildiği sürece, abartı hırslara bürünmediği sürece brat itaatkar ilişkiye muazzam tat katar!

Tabii, nasıl ki bir sadistin acı verirken bunu içten yapması gibi, o kişinin brat olması da taklitle olacak bir konu değildir. 
S.A.M (smart ass masosist) brat ile aynı karaktere sahip olup, brat’e göre çok daha uçlara çıkabilen, sadece acı hatta çokça acı için asla durmayan ve yılmayan şekilde çabalayan kişidir.

Brat ve switch (aynı zamanda dom ve sub karaktere sahip kişiler) en çok karıştırılan kavramdır. Bazı kişiler, içlerindeki bu mücadele ve tamamen teslim olmama hissiyatından kendini switch olarak konumlandırsalar da, onlarla biraz konuşup, doğru soruları sorduğunuzda aslında azılı bir brat olduklarını anlarlar. Yeterli tecrübeye sahip her efendi bu durumu iyice analiz edilip, ortaya çıkarabilir.

Bu yazı, brat (SAM) ile switch farkını anlamanıza yardımcı olmadı ise yorumlara yada tellonym‘e anonim bir şekilde soru sorarsanız detay açıklama yapabilirim.

Brat ve S.A.M Nedir?’ için 2 yanıt

  1. Galiba ben brattım sadece cezalardan hoşlanmam. bilmiyorum ama sinir- lendirmeyi seviyorum büyük ihtimalde otoriteri bozalsam saygım gider. Zaten bdsmde hoşlandığım şey teslimiyet,güven ve itaat yani acı için değil

    Beğen

Yorum bırakın